Wintersport Sölden

solden wintersport bestemmingHet dorp Sölden is onderdeel van het skigebied Öztal Arena in Oostenrijk en erg in trek bij professionele skieers en wintersporters als trainingscenter en als vakantiebestemming voor vele Nederlanders. Sölden is een wintersportbestemming met 3 bergtoppen die hoger zijn dan 3000m en is daarom een zeer sneeuwzeker skigebied. De gletsjers zijn alle drie bereikbaar met de kabelbaan voor skiers en snowboarders.

De pistes hebben een totale lengte van 146km en zijn grotendeels voorzien van sneeuwkannonen om ze van kunstmatige sneeuw te voorzien mocht dit onverhoopt nodig zijn. Een totaal van 34 moderne skiliften brengen elk uur bijna 70 000 wintersporters de berg op in Sölden.

FIS Ski World Cup Sölden 23 - 26 Oktober 2009

Rettenbach Glacier - Sölden viert het nieuwe winterseizoen al op 24 oktober ter gelegenheid van de "ultimate 2009 Alpine Ski Wordt Cup" opening. Welke plaats vind hoog boven Sölden op de Rettenbach Gletscher.
"Lady’s First" is de slogan op zaterdag voor de dames Reuze Slalom op zondag volgen dan de mannen met hun Reuze Slalom. De wedstrijden worden gehouden op hetzelfde getscher traject.

Skischolen en lessen

Er zijn in Sölden 5 skischolen met meer dan 300 skileraren. Het behoort tot de mogelijkheid om les van een nederlands talige leraar te boeken. Voor de beginners is er een oefenweide aanwezig, een Alpineski of snowboard cursus duurt 6 dagen en kost € 189,-
Voor een langlauf cursus bent u gemiddeld € 100,- kwijt voor 3 dagen.
Ook voor de hele kleintjes is goed gezorgd. Zo is er kinderopvang vanaf 6 maanden, skikinderopvang die kunnen 5 uur per dag verzorgd worden zodat u zelf heerlijk een paar uur kunt gaan skiën. Kosten voor deze opvang zijn 55,- euro en dat is inclusief een lunch.
Verder is er een kindercaroussel een babylift en een lopende band lift.

Andere wintersport activiteiten

Als u een zin heeft om iets anders te doen dan skiën dan bestaat er de mogelijkheid om te gaan schaatsen op de ijsbaan van Sölden. U kunt gaan snow raften, of gaan rodelen op de 5 kilometer lange rodelbaan. Van de Gaislachalm naar Sölden die s’avonds verlicht is.
En als u een keer met de benenwagen wilt dan is dat mogelijk op de 30 kilometer lange wandelpaden. Verder is ook mogelijk om in Sölden parasailing te beoefenen.

Niet wintersport activiteiten.

Sölden beschikt ook voor de niet skiër of voor degene die eens een dag niet wil skiën over talloze mogelijkheden oa. een bibliotheer, Indoor tennis banen, Squash banen.
Verder zijn er openbare sauna’s een fitness centrum, een openbaar solarium en thermaalbad en een openbaar zwembad. En om helemaal verwend te worden kunt u zich ook heerlijk laten masseren.

Wist u dat in Sölden?

 • 60% van de pistes met sneeuwkanonnen uitgerust zijn
 • De langste afdaling maar liefst 15km over een hoogteverschil van 1900m is
 • Het skigebied voor gevorden, maar ook voor beginners heel geschikt is
 • Sölden maar 894 km rijden ligt van Utrecht
 • Dat Sölden 10500 gastbedden heeft
 • De skibus gratis is voor skipashouders
 • Deze bus om de 9 minuten rijdt
 • Dat de aprésski al om 3 uur begint
 • Er 45 restaurants, 33 bars en cafés, 20 pubs, 1 pianobar en 2 wijnbars zijn
 • U ook heerlijk kunt dansen in Sölden in de 4 disco’s en 3 dancings

 

Sölden tips

 •  

  Skigebied

  Overzicht van de skipisten in en om Sölden-Hochsölden

 

Wintersport toppers: